Coinografi.com – Coinbase, 2012 yılında kurulmuş ve San Fransisco merkezli bir kripto para cüzdanı / borsasıdır. Dijital para borsasının, ABD liderliğinde 32 ülkede yaklaşık 20 milyon müşteriye hizmet verdiği söyleniyor. Kuruluşundan sonraki bir yıl içinde, Coinbase en yüksek finanse edilen kripto girişimi oldu ve şu anda dünyanın en büyük borsası.
Coinbase’in orijinal kurucu ekibi Brian Armstrong, Fred Ehrsam ve Ben Reeves’den (Blockchain.info kurucu ortağı) oluşuyordu. Takımla yollarını ayırdılar çünkü takımın bir kısmı cüzdanın çalışmasını istedikleri yol hakkında farklı görüşlere sahipti. Armstrong ve Ehrsam daha sonra 2012 Y-Combinator Startup kuluçka makinesi yaz programına kaydoldu.
2012 yılında şirket, Bitcoin alıp satmak ve fiat banka transferlerini kullanmak için bir platform başlattı.
Hızla büyüyen kripto cüzdanı ve borsası, yaklaşık 5 milyon ABD doları değerinde Seri A yatırımı aldı. Yatırım finansmanı, Union Square Ventures’tan Fred Wilson tarafından yönetildi. Bu yatırımı, Ribbit Capital, Andreessen Horowitz ve Union Square Ventures’tan (tüm risk sermayesi şirketleri) 25 milyon dolarlık yatırım izledi.
Ertesi yıl, Coinbase ilk milyon kullanıcısını kazandı ve Blockr ve Kippt dahil olmak üzere diğer girişimleri satın aldı. Şirket ayrıca sunucularında depolanan Bitcoin’lerin sigortalanmasını sağlayarak Bitcoin depolama sistemini daha güvenli bir sürüme yükseltti. Borsa büyümeye devam etti ve şu anda yaklaşık 25 milyon kullanıcısı var.
Yıllar geçtikçe Coinbase, birkaç merkezi teknoloji devi, ödeme işlemcisi ve Dell, PayPal, Stripe, Braintree Dish Network ve Overstock gibi perakende satış mağazalarıyla ortaklıklar kurdu, böylece Bitcoin’de ödemeleri kabul etmeye başlayabilirler.
Coinbase ile ilgili Özel Olan Nedir?
Coinbase, ticaret hacmi açısından bir zamanlar dünyanın bir numaralı Bitcoin borsasıydı. 25 milyondan fazla kayıtlı kullanıcı ve platformda yapılan yaklaşık 150 + milyar borsa ile Coinbase, önde gelen kripto para borsalarından biridir.
Coinbase ayrıca banka kartları ve banka havaleleri yoluyla alım satım yapmaya izin veren çok az sayıda kripto para birimi borsasından biridir.
Bitcoin veya diğer kripto para birimlerinin takas edilmesi söz konusu olduğunda Coinbase, piyasaya dayalı ticaret sağlamaz. Coinbase, her bir coin için fiyatı belirler. Bu şekilde Coinbase, canlı piyasa fiyatlarına dayalı doğrudan alım satımlara izin veren diğer kripto para birimi borsalarının aksine bir aracı görevi görür. Coinbase kullanıcıları için avantajı, hızlı ve rahat bir şekilde kripto para alıp satmalarını mümkün kılmasıdır.
Coinbase, ABD merkezli kullanıcıların Bitcoin‘lerini PayPal fonları karşılığında satmalarını sağladı. Bu özelliğin yakında Avrupa vatandaşlarına sunulması bekleniyor.
Coinbase ayrıca banka kartlarını kabul eden birkaç kripto para borsasından biridir (banka havalelerine ek olarak).
COINBASE’e Nasıl Kayıt Olunur?
Bir hesap açmak ve Coinbase’e kaydolmak için, web sitesini ziyaret edin, oraya vardığınızda, sağ üst köşedeki açılır menüden “Kaydol” düğmesini bulun ve üzerine tıklayın.
Adınız, e-postanız, şifreniz ve konumunuz dahil olmak üzere bilgilerinizi girin. 18 yaşından büyük olduğunuzu onaylamanız istenecektir. Captcha’yı tamamlayın ve devam etmek için gizlilik politikası ve kullanıcı sözleşmesini kabul edin.
E-postanıza gidin ve doğrulama bağlantısı aracılığıyla hesabınızı doğrulayın. Ülkenizi seçin, telefon numaranızı girin ve ardından devam edin.
Telefonunuza gönderilen 7 basamaklı bir kodu girebileceğiniz bir sayfa açılacaktır. Kodu girin ve ardından devam edin.
Kodu girdikten sonra kimliğinizi doğrulamanız için yönlendirileceksiniz. Kimliğinizi onaylamanız istenmiyorsa, bu, hesabınızın kurulumunun şimdilik tamamlandığı anlamına gelir. Şimdi kimliğinizi doğrulamanız istenmiyorsa, yine de kripto para satın almak istediğinizde bunu yapmanız gerekecektir.
Kimliğinizi Doğrulayın
Coinbase, ABD merkezli oldukları için KYC / AML yasalarına uymak zorundadır. Müşterinizi Tanıyın (KYC) ve Kara Para Aklamayı Önleme (AML) yasaları, işletmelerin müşterilerinin veya müşterilerinin kimliğini doğrulamasını sağlar. Bu yasalar kara para aklamayı ve diğer suç faaliyetlerini önlemeye yardımcı olur.
Bu, müşterilerin Coinbase’e SSN’lerinin son dört hanesi ve fotoğraflı kimlikleri dahil olmak üzere birçok kişisel bilgi vermesi gerektiği anlamına gelir. SMS kodunu girdikten sonra kimliğinizi doğrulamanız istenmediyse, “Satın Al / Sat” sekmesine gidin ve ardından “Kimlik Gönder + Fotoğraf Doğrulama” butonuna tıklayın.
Bu bilgileri girdikten sonra, fotoğraflı bir kimlik göndermeniz istenecek. Coinbase kılavuzu, kimlik türünü seçin
Sürücü belgenizin veya başka bir fotoğraflı kimliğinizin ön ve arka yüzünün net bir fotoğrafını yüklemek için selfie kamerası, web kamerası veya dosya yüklemesi kullanabilirsiniz.
Ödeme Yöntemleri Ekleme
Herhangi bir kripto para birimi satın almadan önce ödeme yönteminizi sağlamanız gerekecektir. Sunulan üç ödeme yöntemi vardır:
- Banka kartı
- Banka hesabı
- Banka Havalesi
Bir ödeme yöntemi eklemek için üst tarafta, sayfanın ortasındaki “Ayarlar” sekmesini seçin.
Ayarlar sayfasında, “Bağlı Hesaplar” sekmesini seçin. Ardından, “Yeni Bir Hesabı Bağla” seçeneğini seçin.
Daha sonra kullanmak istediğiniz ödeme yöntemini seçebilirsiniz.
Banka Kartı
Daha küçük miktarlarda hızlı alımlar için banka kartı en iyi seçenektir. Herhangi bir banka kartı satın alımında doğrudan hesabınıza anında kripto para transferini elde edersiniz.
Banka kartlarıyla ilgili sorun, satın alma limitlerinin diğer ödeme türlerine göre çok daha düşük olması ve banka kartı satın alımlarına da % 4 gibi yüksek bir ücret eklenmesidir. Coinbase’in merkezi ABD’de olmasına rağmen, Coinbase’in ödeme işlemcisi Birleşik Krallık üzerinden çalışmaktadır, yani kartınıza ve bulunduğunuz yere bağlı olarak kartınızdan ek bir yabancı satın alma ücreti alınabilir.
Banka kartınızı bağlamak için “banka kartını bağla seçeneğini” seçin ve ardından banka kartı bilgilerinizi girin. Kredi kartı kullanamazsınız.
Kart bilgileriniz tamamlandıktan sonra, Coinbase tarafından hesabınıza iki bekleyen ödeme gönderilecektir. Kartınızı doğrulamak için ödemenin son iki hanesini girin. Bu işlemler için herhangi bir ücret alınmaz. Üç masraf gönderilirse, 1,00 dolar olanı yok sayın.
Banka Hesabı
Daha büyük satın alımlar için banka hesapları daha iyidir, ancak banka kartları kadar hızlı değildirler. Banka hesabıyla alışveriş yaparsanız, satın alma işlemini gerçekleştirdiğinizde ödediğiniz fiyat kilitlenir. Ancak, kripto para birimini 4-5 iş günü boyunca almayacaksınız.
Satın aldığınız para birimi bu süre içinde itibari paraya karşı değer kazanırsa, fazladan para kazanırsınız, ancak yoksa para kaybedersiniz. Diğer bir dezavantaj, fonların 4-5 iş günü boyunca size ait olmamasıdır. Bu, zaman geçene kadar ticaret yapamayacağınız anlamına gelir.
Bununla birlikte, bir banka hesabı kullanmanın önemli bir avantajı, haftalık 7.500 dolardan başlayan çok daha yüksek limitlere ve % 1.5 ile çok daha düşük ücretlere sahip olmasıdır.
Ödeme yöntemi seçiminden bağlamak için “banka hesabı” nı seçin.
Bankanızı seçtikten sonra banka kullanıcı kimliğinizi ve şifrenizi girin.
Banka Havalesi
Banka Havalesini seçin ve transfer etmek istediğiniz miktarı seçin. Bundan sonra adımları takip edin, ancak Coinbase’in oluşturacağı bir referans kodunu eklemeyi unutmayın.
Bu işlemin tamamlanması yaklaşık 24 saat sürer, ancak bu yapıldıktan sonra, hesabınızın seçtiğiniz tutarı tam olarak almış olması gerekir.
Kripto Para Satın Alım-Satım
Bunu yapmak için, gösterge tablonuzu ziyaret etmeniz ve sol üst köşedeki “AL / SAT” sekmesini bulmanız gerekir.
Buna tıkladığınızda, satın almayı veya satmayı planladığınız kripto para biriminin miktarını belirleyebileceksiniz.
Para birimi miktarını girdikten sonra, kartınızı seçebileceğiniz bir ödeme yöntemleri açılır menüsü göreceksiniz. İşlemi siparişin doğru olduğunu onaylayarak bitirin ve “Satın Almayı Tamamla” yı tıklayın.
Birkaç dakika içinde, istediğiniz miktarda kripto para birimi seçtiğiniz cüzdana eklenecektir.
Kripto para satmak da bir o kadar kolay
Aynı “AL / SAT” sekmesinde SAT seçeneğini belirleyebilir ve paralarınızın gelmesini istediğiniz cüzdanı seçebilirsiniz.
Ardından, paralarınızın nereye yatırılmasını istediğinizi seçmeniz gerekir.
Coinbase rehberi, bitcoin satışı yapınFinally, bir miktar seçin ve aşağıdaki butona tıklayarak satışı onaylayın.
Hesap Bakiyenizi Kontrol Edin
Coinbase’de bakiyeyi kontrol etmek de çok basit ve bunu Coinbase hesabınıza giriş yaparak yapabilirsiniz. Giriş kimlik bilgilerinizi girdikten sonra kontrol paneline yönlendirileceksiniz. Ekranın sol alt tarafında, “Portföyünüz” başlıklı bir bölüm görmelisiniz.
Altında, Coinbase’de mevcut olan kripto para birimlerinin bir listesi ve şu anda sahip olduğunuz her birinin miktarı var. Dijital para birimleri listesinin altında, toplam bakiyenizi USD cinsinden gösteren bir alan vardır. Ayrıca, “AL / SAT” seçeneğinin yanında bulunan “Hesaplar” a tıklayarak da bakiyenizi kontrol edebilirsiniz.
Para Yatırma ve Para Çekme
Para Yatırma
Coinbase’de hesabınıza para yatırmak için başka bir borsadan veya cüzdandan para yatırabilirsiniz. Bunu şu adımları izleyerek yapabilirsiniz:
- Ticaret görünümünü açın
- Sol sütunda Varlıklar altında bulunan Para Yatırma düğmesini bulun
- Para Birimi Türü açılır menüsünden yatırmak istediğiniz para birimini seçin
- Görüntülenen hesap adresini kopyalayın. Bu, bundan sonra hesabınızla ilişkilendirilecek adrestir ve bu adrese gönderilen tüm dijital para birimleri hesabınıza eklenecektir.
- Son olarak, para birimi almak istediğiniz harici cüzdanınıza gidin. Benzersiz adresi girin, ancak belirli bir dijital para birimine karşılık gelmesi gerektiğini unutmayın (BTC yalnızca BTC adresine gönderilebilir, aynı şey diğer paralar için de geçerlidir) ve gönderin.
Para Çekme
Coinbase’den başka bir borsaya veya cüzdana para çekmek için, bir hedef adresi alın ve aşağıdaki adımları izleyin:
- Coinbase’de ticaret görünümünü açın
- Varlıklar altında bulunan Para Çekme seçeneğini seçin
- Para Birimi Türü açılır menüsünden çekmek istediğiniz para birimini seçin
- Hedef alanına hedef adresini girin
- Çekmek istediğiniz tutarı girin ve Para Çek seçeneğine tıklayın