Coinografi.com – Finansal hizmetler ve mobil ödeme şirketi Square, gerçek zamanlı satış işlemlerinde kripto paraları fiat para birimine dönüştüren bir teknoloji için ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’nden bir patent aldı.
21 Ocak’ta ABD Patent Ofisi, Square’e ekibinin ticari işlemlerde mevcut bir engeli kırdığını iddia ettiği bir teknoloji için patent verdi:
“Tüm kripto para birimleri, yaygın olarak kabul edilmemeleri nedeniyle aynı dezavantajla karşı karşıya. Şu anda, Bitcoin gibi kripto para birimleri çoğu perakende satıcı veya hatta çevrimiçi satıcı tarafından kabul edilmiyor. ”
Square ekibi mevcut kripto harcamalarında bir takım dezavantajlar gösterdi. İşlemlerin uzun sürdüğünü ve Blockchain‘in bir işlemi kaydetmesinin saatler alabileceğini belirtiyor. Kripto paraların gizliliği, tüccarları kara para aklama gibi olası suç faaliyetlerine maruz bırakır.
Square’in yeni teknolojisi, bir para biriminden diğerine anında dönüşüme olanak tanıyarak, perakendecilerin tercih ettikleri şekilde ödeme alırken alışveriş yapanların kripto para harcamasını sağlayacak.
Cointelegraph, teknolojinin satış noktası cihazlardaki olası kullanımı hakkında Square’e ulaştı, ancak bir sözcü yeni patentli sistem için bekleyen belirli bir kullanımı onaylamayı reddetti.
21 Ocak’ta Square, blogunda bir Lightning Geliştirme Kiti’nin (LDK) başladığını duyurdu. LDK, bir API, dil bağlamaları ve demo uygulamaları dahil olmak üzere cüzdan ve uygulama geliştirmeleri için deneyimleri özelleştirecek. Bununla birlikte, iyileştirmeler, “eskisi kadar yaygın olan” düşük ücretli Bitcoin ödemelerine yol açacaktır.
Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin!