Coinografi.com – İlk başta, kripto para birimlerine yatırım yapmak veya ticarete başlamak biraz korkutucu görünebilir. Bununla birlikte, kripto para birimleri satın almanıza, takas etmenize ve depolamanıza izin veren kullanımı kolay bir platform bulduğunuzda işler çok daha kolay hale gelir. Şimdi, bu Kriptomat incelemesine geldiğinizden beri, bu platformun neyle ilgili olduğunu ve ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadığını göreceksiniz.
Kriptomat.io incelemesinde, çoğunlukla borsa, özellikleri, güvenlik ölçümü, desteklenen kripto para birimleri ve itibari para birimleri, alım satım ve para çekme ücretleri ve ayrıca Kriptomat dijital cüzdanına odaklanacağız. En sonunda, bu kripto para birimi borsa platformunun nasıl kullanılacağına dair adım adım bir kılavuz bulacaksınız.
Artık bu Kriptomat incelemesinden ne öğreneceğinizi bildiğinize göre, şirketin geçmişiyle başlayalım.
Kriptomat İncelemesi: Şirketin Geçmişi
7 Şubat 2018’de kurulan Kriptomat, kripto para birimlerini satın almanıza, takas etmenize ve depolamanıza olanak tanıyan bir kripto para birimi borsasıdır. Şirketin merkezi Estonya’dadır.
Kriptomat’ın temel amacı, teknik bilgisi olmayan kişilerin çok fazla sorun yaşamadan gezinebilecekleri, kullanımı kolay bir platform oluşturmaktır. Şirket, kendisini “hükümetin düzenlediği en kullanıcı dostu Avrupa kripto para borsası” olarak tanıtıyor.
Bu nedenle, platform size kaldıraç ve marj ticareti veya vadeli işlemler gibi kapsamlı ve kafa karıştırıcı özellikler sağlamaz.
Kriptomat’ın ana değerlerine gelince, şirket şu 3 değeri ayırıyor:
- Güven
- Güvenlik
- Şeffaflık
Ayrıca, kripto para borsasının yanı sıra, Kriptomat’ın hukuk, finans ve teknoloji uzmanlarından oluşan ekibinin, Spletnik (dijital pazarlama ajansı) ve Platformax (içeriden satış yönetimi ve araştırma platformu da dahil olmak üzere) birkaç başka başarılı teknoloji şirketi kurmayı başardığını bilmelisiniz.
Bu kadar kısa ama net bir girişten sonra, gerçek Kriptomat incelemesine geçmenin ve bu platformun neler sunabileceğini görmenin zamanı geldi.
Kriptomat İncelemesi: PROS
Bu Kriptomat incelemesine olumlu yönlere odaklanarak başlayacağım. Metnin bu bölümünde, güvenlik, desteklenen kripto para birimleri ve fiat para birimleri, Kriptomat dijital cüzdanı, kullanılabilirlik, Kriptomat alım satım ücretleri ve daha fazlasıyla ilgili bilgileri bulacaksınız. Platformun sunabileceği çok şey olduğundan, bu Kriptomat’da tartışılacak çok şey var.
Sağlam Güvenlik
Bir kripto para birimi borsası seçerken, göz önünde bulundurmanız gereken ilk ve en önemli husus güvenliktir. Düşük ücretler ve yüzlerce desteklenen kripto para, platform varlıklarınızı ve kişisel bilgilerinizi koruyamıyorsa hiçbir şey ifade etmez.
Yani, muhtemelen merak ediyorsunuz, Kriptomat güvenli mi? Kriptomat, kullanıcıların korunduğundan emin olmak için fazladan çaba gösteriyor. Şirket, dijital para birimlerini fiat para birimleri ile takas etme ve dijital cüzdan hizmeti sunma hizmetleri sağlamak için Finansal İstihbarat Birimi tarafından işletme lisansları aldı.
Dahası, Kriptomat adil ve şeffaf iş uygulamalarını kullanır. Bu nedenle, çeşitli teknik önlemler uygular ve bir işletme lisansı – Sanal Para Birimi hizmet sağlayıcısı için Lisans almıştır. Kriptomat ayrıca uluslararası bilgi güvenliği sertifikası ISO 27001: 2013 aldı. Bu sertifika, şirketin bilgi güvenliği söz konusu olduğunda güvenli uygulamaları gerçekleştirmesini sağlar.
Ayrıca Kriptomat platformu, Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) gereksinimlerine göre oluşturulmuştur. Kullanıcıların kişisel bilgileri söz konusu olduğunda yüksek düzeyde koruma sağlar.
Daha da ileri giderek, bu Kritpomat incelemesinde şirketin kara para aklamayı, kimlik hırsızlığını, mali dolandırıcılığı ve terörist finansmanı önlemeyi amaçladığını belirtmek önemlidir, bu nedenle Kriptomat’ı kullanmaya başlamak için kimliğinizi doğrulamanız gerekir. Zaman konusunda endişeleniyorsanız buna gerek yoktur, kimliğinizi doğrulama süreci çok hızlı ve kolaydır.
Kurumsal önlemler söz konusu olduğunda, Kriptomat şunları sunar:
- Varlıklarınızı korumak için kontrollü erişimle güvenli soğuk hava deposu. Kriptomat, güvenli soğuk cüzdanlardaki varlıkların% 98’ini elinde tutuyor.
- Platformdaki tüm eylemleri izlemek için özel ekip. Herhangi bir şüpheli aktivite ortaya çıkarsa, Kriptomat’ın ekibi soruna anında tepki verir.
- Geliştirme operasyonları, platform desteği ve soğuk hava deposu yönetimi ile ilgili katı operasyonel prosedürler.
- Platformun güvenlik açıklarını belirlemek ve anında çözmek için güvenlik testleri.
Teknik önlemlerden bahsedersek, bunlar şunları içerir:
- Ağ güvenliği, ağ bölgeleme ilkeleri kullanılarak uygulanır; bu, daha önemli verilerin sağlamlaştırılmış sunucularda depolanması ve daha az hassas bilgilerin ayrı olarak depolanması anlamına gelir.
- Yetkisiz fiziksel erişimle başa çıkmak için çeşitli fiziksel güvenlik önlemleri uygulanmaktadır.
- DDoS koruma sistemi ve Web Uygulaması güvenlik duvarı, platformun internete açık bölümünü çeşitli saldırılara ve güvenlik açıklarına karşı korur.
- Ekip, herhangi bir teknik arıza ortaya çıkması durumunda yanıt vermek için 7/24 izliyor.
Güvenlik söz konusu olduğunda belirtilmesi gereken son bir şey var.
- Platforma güvenmek ve kendi kripto para biriminizi kontrol etmek istemiyorsanız, güvenilir bir kripto para cüzdanı almanız önerilir.
Ledger Nano X ve Trezor Model T gibi donanım cüzdanları, özel anahtarlarınızı çevrimdışı tuttukları için en güvenli olanlar olarak kabul edilir. Bununla birlikte, özel bilgileriniz tehdit altında olsa bile, bilgisayar korsanlarının cüzdanınıza girmesi mümkün değildir.
Bu nedenle, güvende kalmak istiyorsanız, bazen meseleleri kendi elinize almanız gerekir.
Neredeyse 100 Kullanılabilir Kripto Çifti
Ticaret yapmakla ilgileniyorsanız, size iyi miktarda kripto para ve aralarından seçim yapabileceğiniz ticaret çiftleri sağlayan bir platforma ihtiyacınız var. Bu Kriptomat incelemesinde tartışmak üzere olduğumuz konu budur.
Kriptomat, çeşitli kripto para birimleri söz konusu olduğunda daha iyi platformlardan biri olarak düşünülebilir. Şu anda Kriptomat’ta 31 kripto para birimi satın alabilir, satabilir ve saklayabilirsiniz. Desteklenen kripto para birimleri için en son liste şu şekildedir:
- Bitcoin (BTC)
- Ripple (XRP)
- Ethereum (ETH)
- EOS (EOS)
- Litecoin (LTC)
- Stellar (XLM)
- TRON (TRX)
- Bitcoin Cash (BCH)
- Cardano (ADA)
- Monero (XMR)
- IOTA (IOTA)
- Dashi (DASH)
- NEO (NEO)
- Ethereum Classic (ETC)
- NEM (XEM)
- Zcash (ZEC)
- Augur (REP)
- Gnosis (GNO)
- 0xProject (ZRX)
- OmiseGO (OMG)
- Enjin (ENJ)
- Status (SNT)
- SunContract (SNC)
- Metal (MTL)
- Civic (CVC)
- Request Network (REQ)
- FunFair (EĞLENCE)
- Propy (PRO)
- Döngü (LRC)
- Tether (USDT)
- DAI (DAI)
- Tezos
- Cosmos
- Vechain
Gördüğünüz gibi, Kriptomat en popüler tüm kripto para birimlerini destekliyor, ancak bu listeye düzenli olarak yeni madeni paraların ve tokenların eklendiğini aklınızda bulundurmalısınız.
Ayrıca, ticaret çiftleri söz konusu olduğunda, fiat-kripto ve kripto-kripto dahil olmak üzere seçim yapabileceğiniz yaklaşık 100 işlem çifti elde edersiniz. Bu, özellikle yeni başlayan biriyseniz, fazlasıyla yeterli seçenektir.
EUR ile Kripto Satın Alın
Ethereum, Bitcoin veya başka bir madeni para olsun, kripto para yatırmak istiyorsanız, bunu yapmanın en kolay yolu itibari paradır. Tek sorun, tüm platformların itibari para birimlerini desteklememesidir, bu nedenle ticarete başlamak için uzun süreçlerden geçmeniz gerekebilir.
İyi haber şu ki, Kriptomat itibari para birimlerini destekliyor. Ancak sorun şu ki, şu anda desteklenen tek bir fiat para birimi – EUR. Ancak, bu hala hiç yoktan iyidir, özellikle de Kriptomat kısa sürede yeni ödeme seçenekleri ekleyebileceği için.
Aynı notta, Kriptomat’ta fiat parayla kripto para satın alırken, aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç farklı ödeme yöntemi elde edeceğinizi bilmelisiniz:
- Banka transferi
- Kredi kartı
- Banka kartı
- Skrill
- Sofort
- Neteller
Gördüğünüz gibi, Kriptomat çok fazla sorun yaşamadan para yatırmanıza ve kripto satın almanıza izin veriyor.
Dijital Cüzdan
Dijital cüzdanlar, banka hesabınızla neredeyse aynı şekilde çalışır. Kripto para birimlerini saklamanıza, göndermenize ve almanıza izin verir. Bununla birlikte, anlaşılması gereken önemli olan şey, kripto cüzdanlarının madeni paralarınızı değil, yalnızca özel anahtarlarınızı sakladığıdır, bu yüzden basitçe kripto para birimlerinize erişimi korurlar.
Özellikle Kriptomat cüzdanı hakkında konuşurken, birçok kişi “Kriptomat cüzdanının maliyeti nedir?”
Cevap basit – Kriptomat’ta bir hesap oluşturup platformu kullanmaya başladığınızda, dijital cüzdanı tamamen ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.
Birden fazla Kriptomat incelemesi, size şirketin dijital cüzdanının kullanımının son derece basit olduğunu söyleyecektir. Mesele şu ki, zaten bir kripto para birimi cüzdanınız olsa bile, yine de Kriptomat’ı kullanabilirsiniz.
Örneğin, Ethereum, Bitcoin veya başka bir kripto para birimini sakladığınız bir cüzdanınız varsa, ticarete başlamak için varlıklarınızı kolayca Kriptomat’ın cüzdanına aktarabilirsiniz. Kripto para birimlerini Kriptomat’tan kişisel cüzdanınıza da aktarabilirsiniz.
Kriptomat İncelemesi: Mobil Uygulama.
Bu Kriptomat incelemesinde daha önce de belirtildiği gibi, güvenli bir kripto para cüzdanı almak, varlıklarınızı korumanın en iyi yollarından biridir. Ancak, seçim yapabileceğiniz çok fazla seçenek olduğundan, doğru kararı nasıl vereceğinizi bilmelisiniz.
Temel olarak 4 farklı cüzdan türü vardır:
- İnternet üzerinden
- Yazılım
- Donanım
- Kağıt
Çevrimiçi ve yazılım cüzdanları, özel anahtarlarınız çevrimiçi olarak saklandığından “etkin” cüzdanlar olarak da bilinir. Bu tür cüzdanlar en az güvenli olanlardır. Artık, “soğuk” depolama olarak da bilinen donanım ve kağıt cüzdanlar, özel anahtarlarınız çevrimdışı tutulduğundan çok daha güvenlidir. Kağıt cüzdanlar söz konusu olduğunda, kolayca ıslanabilir veya kaybolabilirler, bu nedenle insanların çoğu, donanım olanları seçmenizi önerir.
Bir donanım cüzdanı ararken, çeşitli farklı seçeneklerle karşılaşacaksınız, ancak şu anda bunlar en güvenilir olanlar olarak kabul ediliyor:
- Ledger Nano X
- Trezor Model T
- KeepKey
Bu cüzdanların tek dezavantajı, biraz pahalı olmalarıdır. Ancak, bir yatırım yapmaya karar verirseniz – güvenliğin sağlanması çok önemlidir. Bir yazılım cüzdanına gitmeye karar verirseniz, Coinbase’i düşünebilirsiniz. Hem Ledger hem de Trezor donanım cüzdanlarıyla uyumludur.
Sanırım bu Kriptomat değişim incelemesinde dijital cüzdanlarla ilgili en önemli hususları ele aldık, bu yüzden daha fazla noktaya odaklanmanın zamanı geldi.
Düşük Ücretler
Kripto para satın alırken, alım satım yaparken ve para çekerken, platformların çoğu belirli ücretler talep eder. Muhtemelen bildiğiniz gibi, tasarruflarınızı en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız, harcamalarınızı en aza indirdiğinizden emin olmalısınız. Bu durumda, Kriptomat işlem ücretlerinden bahsediyorum – mümkün olduğunca düşük olduklarından emin olun.
Herhangi bir Kriptomat incelemesi, bu platformun düşük alım / satım ve para çekme ücretleri sunduğunu söyleyecektir.
Kriptomat.io ile satın alma ve fiat para kullanarak kripto satma söz konusu olduğunda yalnızca % 1,45’lik bir ücret ödeyeceksiniz. Ancak, kredi kartınızla ödeme yapmayı seçerseniz, 100 EUR’dan fazla bir alışveriş yaptığınızda ücretler % 3,7’ye kadar çıkacaktır.
Kripto-kripto ticareti söz konusu olduğunda, endüstri standardı yaklaşık % 0,25’tir. Ancak, yukarıdaki tabloda görebileceğiniz gibi, Kriptomat, kriptodan kriptoya ticaret söz konusu olduğunda herhangi bir ücret talep etmez.
Para çekme ücretleri hakkında konuşmak, kripto para birimine bağlı olarak farklılık gösterecektir. İşte birkaç örnek:
Bitcoin (BTC) – 0.0006000 BTC
Dalgalanma (XRP) – 0,0240000 XRP
Ethereum (ETH) – 0,0060000 ETH
Ayrıca, bazı kripto para birimleri için para çekme mevcut değildir, bu nedenle para çekme işlemi yapmadan önce bunları diğer paralarla takas etmeniz gerekecektir. Kriptomat’ın kullanımı çok kolay olduğundan, bunu çok fazla sorun yaşamadan yapabilirsiniz.
Dikkate almanız gereken son husus, Kriptomat’ın günlük / aylık SEPA para yatırma ve çekme, kripto para yatırma ve çekme gibi çeşitli ticaret limitlerine sahip olmasıdır. Aşağıdaki tabloda daha fazla bilgi bulabilirsiniz.
Yukarıda tartışılan tüm yönler göz önüne alındığında, Kriptomat’ın gerçekten düşük ücretler sunduğunu söylemek doğru olur.
80 Ülkede Mevcut
Hangi kripto para birimi değişim platformunu seçeceğinize karar vermeden önce, ülkenizde bu tür hizmetlere karşı herhangi bir yasa olmadığından emin olmalısınız. Tamamlandıktan sonra, belirli bir platform seçebilir ve ülkenizde mevcut olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Şimdi, Kriptomat incelemesi için burada olduğunuza göre, bu platformun nerede desteklendiğine bakalım.
Kriptomat şu anda dünya çapında 80 ülkede mevcuttur:
- Avrupa
- Asya
- Kuzey Amerika
- Güney Amerika
- Okyanusya
- Afrika
Kriptomat’ı kullanamayacağınız ülkeleri de bilmelisiniz. İşte tam bir liste:
Afganistan, Cezayir, Amerikan Samoası, Bangladeş, Bolivya, Çin, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (DPRK), Ekvador, Mısır, Etiyopya, FYR Makedonya, Hindistan, İran, Irak, Kırgızistan, Pakistan, Filistin, Katar, Suudi Arabistan, Suriye, Fas, Nepal, Amerika Birleşik Devletleri, Vanuatu, Vietnam, Zambiya.
Bu tür bilgilerin değişebileceğini unutmayın, bu nedenle yalnızca farklı Kriptomat incelemelerine güvenmemeli, aynı zamanda ülkenizin kripto yatırımları ve ticaretiyle ilgili yasalarına da göz atmalısınız.
Bu Kriptomat incelemesinin ilk bölümünü bitirmeden önce, belirtilmesi gereken bir şey daha var – Kriptomat toplamda 22 dili destekliyor. İşte tam liste:
22 Dil
İngilizce, Bulgarca, Hırvatça, Çekçe, Hollandaca, Estonca, Fransızca, Almanca, Yunanca, Macarca, İtalyanca, Letonca, Litvanca, Lehçe, Portekizce, Brezilya, Portekizce, Romence, Rusça, Slovakça, Slovence, İsveççe, İspanyolca, Türkçe.
Gördüğünüz gibi, Kriptomat’ı ana dilinizde kullanma şansınız oldukça yüksek.
Kriptomat Nasıl Kullanılır?
Kriptomat’ı kullanmaya karar verirseniz, nasıl bir hesap oluşturacağınızı ve para yatıracağınızı bilmeniz gerekecektir. Birkaç kolay adım içermesine rağmen, size adım adım bir kılavuz sunarak her şeyin çok net olduğundan emin olmak istiyorum.
Kriptomat’ta Nasıl Hesap Oluşturulur?
Kriptomat’ta bir hesap oluşturmak yalnızca birkaç dakikanızı alacak. Aşağıda, bunun nasıl yapılacağına ilişkin 6 kolay adımı bulacaksınız.
Adım 1. Web sitesinin sağ üst köşesindeki “Başlayın” a basın.
Adım 2. Gerekli bilgileri girin: ad ve soyad, e-posta adresi, şifre ve 18 yaşından büyük olduğunuzu kabul edin. Ardından “Hesap oluştur” a basın.
Adım 3. E-postanıza gidin, bir doğrulama mektubu almış olmalısınız.
Adım 4. “E-posta adresini doğrula” seçeneğine basın.
Adım 5. Numaranızı girin ve bu kişinin siz olduğunuzu onaylamak için 6 haneyi yapıştırın.
Adım 6. Kimliğinizi doğrulayın ve Kriptomat’ı kullanmaya başlayın!
Kriptomat’ta Nasıl Para Yatırılır?
Bir hesap oluşturduğunuzda, para yatırma zamanıdır. İşte bunu yapmanın en kolay yolu.
Adım 1. Başvuru sahibi verilerini doldurarak, bir kimlik belgesi ve bir özçekim sağlayarak (bu kişinin siz olduğunu kanıtlamak için) kimliğinizi doğrulayın.
Adım 2. Ekranın sağ üst köşesindeki “Para Yatırma” düğmesine basın.
Adım 3. Banka havalesi / SEPA’yı seçin.
Adım 4. Para yatırmak için sağlanan SEPA ödeme ayrıntılarını (alıcı, veri aktarımı) kullanın.
Adım 5. “Para yatırdım” a basın.
İşte bu, artık kripto para satın alabilir ve ticarete başlayabilirsiniz!
Buradaki linke tıklayarak Kriptomat.io web sitesinden kripto para alım satım yapmaya başlayabilirsiniz.
Sorumluluk Reddi: Bu makale bir basın bültenidir. Coinografi.com, yukarıda yer alan bilgilerden ve basın bülteninde adı geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Coinografi.com, basın bülteninde adı geçen şirketle ilgili okuyucuların kendi araştırmalarını özenle yapmalarını önermektedir.