Coinografi.com – Ukrayna Maliye Bakanlığı’na göre, yetkililer yasadışı yollardan elde edilen varlıkları ele geçirmek için “kripto cüzdanlarını engelleyebilecek”.
Ukrayna Maliye Bakanı Oksana Markarova, Ukrayna Devlet Finansal İzleme Servisi’nin (SFMS) vatandaşların kripto cüzdanlarındaki varlıkların kaynağını izlemek için sorumlu otorite olacağını bildirdi.
Yetkililer, kripto para kaynaklarının kökenleri ve kullanımları için analitik bir ürün tarama sistemi kullanıyor.
Markarova Ukrayna Maliye Bakanlığı’nın 23 Ocakta resmi web sitesinde yayınladığı raporda düzenleyici politikanın ana parçası SFMS’nin, sadece kripto para kaynağını bulmakla kalmayacağını, aynı zamanda bu fonların nasıl harcandığını da tespit edebileceğini belirtildi.
SCFM, araştırmacıların kripto varlıklarının kökenlerine ve kullanımlarına bakmalarına izin verdiği iddia edilen bir “analitik ürüne” erişimi olduğunu iddia ediyor. Markarova’ya göre, hizmet yoluyla bir dizi “başarılı soruşturma” vakası yaşanıyor.
Markarova, kripto işlemlerini durdurmanın imkansız olduğunu, ancak özel anahtarlarla cüzdanları engellemenin mümkün olduğunu belirtti:
“Kripto işlemlerini durdurmak imkansız, ancak kripto cüzdanlarını engellemek ve yasadışı olarak elde edilen kripto varlıklarını kaldırmak mümkün.”
Uygulamanın, Ukrayna hükümeti tarafından 2019 yılının sonlarında onaylanan AML yönetmeliğinin bir parçası olduğu belirtildi.
Hükümetten gelen açıklamaya göre, SCFM’nin yeni uygulaması, Aralık 2019’da Ukrayna hükümeti tarafından onaylanan kriptoyla ilgili bir kanunla beraber işleyecek.
6 Aralık’ta Ukrayna parlamentosu Verkhovna Rada, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) yönergelerine göre sanal varlıkları ve sanal varlık servis sağlayıcılarını ele alacak kara para aklama yasasının nihai bir versiyonunu yayınladı. Belge, kripto para işlemlerinin yetkililer tarafından izlenmesi gereken işlemler arasında olduğunu söylüyor.
Yeni yasa ile birlikte, 30.000 Ukrayna Grivnası (1,300 $) kadar gerçekleşen tüm kripto işlemleri için, Müşterinizi Tanıma ve ödeyen ile alacaklı arasındaki iş ilişkisinin niteliği hakkında bilgi verilmesi gerektiği bildiriliyor. Yeni yasanın ise 24 Nisan 2020’de yürürlüğe gireceği bildiriliyor.
Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin!