Coinografi.com – Facebook’un dijital para projesi Libra’da bir ayrılık daha yaşandı. Telekom devi Vodafone, Facebook’un dijital para birimi projesi Libra’dan ayrılan en son şirket oldu.
Facebook geçtiğimiz yıl haziran ayında, derneğin diğer üyeleriyle ortaklaşa dijital para birimini piyasaya süreceğini duyurdu. Ancak birçok şirket düzenleyici endişeler nedeniyle Libra ile yollarını ayırdı.
PayPal, Mastercard, Visa, Mercado Pago, eBay, Stripe ve Booking Holdings Libra Derneği’yle yollarını ayırdıklarını duyurmuşlardı.
Ekim ayında, dünyanın en büyük ekonomileri Libra gibi kripto para birimlerinin küresel finansal sistem için büyük bir risk oluşturduğu konusunda uyardı.
Vodafone Libra Projesinden kendi hizmetlerine odaklanmak için ayrıldığını belirtti.
Vodafone sözcüsü, “Vodafone Grubu Libra Derneği’nden çekilme kararı aldı.” şeklinde açıklamada bulundu ve ekledi:
“En başından beri Vodafone’un arzusunun finansal içermenin genişletilmesine bir katkıda bulunmak olduğunu söyledik. Bu hedefe tamamen bağlıyız ve odağımıız M-Pesa’ya çevirirsek daha fazla katkı sağlayabileceğimizi hissediyorum.”
Ödeme devleri Libra ile yollarını ayırıyor
Libra Derneği’nin politika ve iletişim başkanı Dante Disparte, “Dernek üyelerinin yapısı zamanla değişse de, Libra yönetiminin ve teknolojisinin tasarımı Libra ödeme sisteminin dayanıklı kalmasını sağlar” dedi.
Ödeme sistemi sağlayıcıları Mastercard ve Visa, düzenleyici belirsizlik nedeniyle Ekim ayında Libra projesinden çekildiğini duyurdu.
Bu yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak çalışmalarımızı destekleyin. Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin!